Te doen in de omgeving

Allerlei activiteiten in de buurt van Groesbeek

De Kiekbergwandeling

Eindeloos wandelen van glooiend landbouwgebied naar natuurgebied de Sint-Jansberg op de steile stuwwalhelling boven het Maasdal tussen Groesbeek, Mook en Milsbeek. Het Reichswald ligt op een steenworp afstand. Maak een mooie boswandeling en loop langs heldere beekjes. Ontdek het grootste kastanjebos en de fraaie vergezichten over de Nederlandse en Duitse heuvels.

download een route www.natuurmonumenten.nl

Wijnhoeve De Colonjes

De wijnbouw in Nederland is relatief onbekend. Het is zeer interessant rondgeleid te worden op Wijnhoeve de Colonjes. De medewerkers zijn zeer enthousiast, dit weten zij ook over te brengen. Het heuvelachtige landschap is schitterend en de wijnen zijn lekker om te proeven.

Boscafe Merlijn

Een sprookjesachtige belevenis. Met z'n allen lunchen aan een grote tafel in de huistuin, of aan knusse tafeltjes binnen bij de houtkachel. Meer dan 40 soorten bier, en heerlijke snacks. Zondag speelt er geregeld een bandje. Uw viervoeter is ook van harte welkom, mist aan de lijn, de kippen lopen los. 

De Walk of the World.

De Vierdaagse is een wandelprestatietocht waaraan jaarlijks tienduizenden wandelaars deelnemen. Vanuit de hele wereld komen zij naar Nijmegen om vier dagen te wandelen in de Waalstad en haar prachtige, bosrijke omgeving. Na vier dagen wandelen wacht de wandelaar een glorieuze intocht over de Via Gladiola om daarna het welverdiende Vierdaagsekruis in ontvangst te nemen.

Natuurgebied De Bruuk

De Bruuk is een moerasgebied in het bekken van Groesbeek, dat wordt gevoed door kwelwater. Het is een voorbeeld van het zogenaamde meden- of madenlandschap, dat wordt gekenmerkt door een kleinschalige afwisseling van hooimoerassen, struwelen, houtwallen en natte bossen. Vanuit onze camping kun je er binnendoor heen wandelen.

Walk of Wisdom

Deze pioniersroute van 136 km. is geopend in 2015 en voert door een divers landschap met on-Nederlandse hoogteverschillen. Het grootste deel is onverhard en de contouren van de route lijken op een vliegende vogel. Begin- en eindpunt is het meest geliefde gebouw van Nijmegen: de Stevenskerk (1273). Je loopt door twee landen, drie provincies en elf gemeenten.

Jachtslot de Mookerheide

Een bijzonder landgoed met kassen, een leifruitmuur, sier- en moestuinen. De tuinderij is een belangrijk onderdeel van het landgoed. Breng een bezoekje aan de kas en waan je terug in deze vroegere tijden. Of ga mee met een rondleiding en bezoek het jachtslot van binnen en verbaas je over de jugendstil-details.

Nationaal Bevrijdings Museum

Een historische tour onder begeleiding van een geacrediteerde gids van het Gilde van Battlefield gidsen over de gevechtsterreinen van Operatie Marget Garden en Veritable. Vanuit een authentiek WOII voertuig ervaart u op verschillende wijzen de historie.

https://www.visitnijmegen.com/routes/fietsroutes

Er zijn meer dan 50 mooie fietsroutes in het Rijk van Nijmegen. Vind er een bij jou in de buurt!

Wil je liever zelf je eigen fietsroute plannen? Bekijk dan de nieuwe routeplanner! Stel met behulp van het knooppuntennetwerk eenvoudig de mooiste fietsroutes samen.

Museum Het Valkhof

Museum Het Valkhof heeft een uitgebreide verzameling bodemvondsten uit Nijmegen en de provincie Gelderland. Ze geven een beeld van het menselijk leven in de regio, vanaf de oude steentijd tot en met de 19de eeuw. De collectie moderne kunst biedt een representatief beeld van de ontwikkeling van de schilderkunst in Nederland. 

De Stevenskerk

Bij een bezoek aan Nijmegen hoort een bezoek aan de Stevenskerk: beluister het Königorgel, beklim de toren, bezoek de grafkelder of steek een kaarsje op.

Nijmegen

Nijmegen is de oudste stad van Nederland, en dat is te zien met een binnenstad vol bijzondere historische locaties. De rijke geschiedenis vanaf het Romeinse rijk tot aan de Tweede Wereldoorlog heeft zijn sporen achtergelaten in de stad. Loop de stadswandeling waar je die rijke geschiedenis, de groene stadsparken en interessante musea ontdekt.Nationaal 

Operatie Market Garden

Een historische tour onder begeleiding van een geacrediteerde gids van het Gilde van Battlefield gidsen over de gevechtsterreinen van Operatie Marget Garden en Veritable. Vanuit een authentiek WOII voertuig ervaart u op verschillende wijzen de historie.

Het Afrika Museum

Het Afrika Museum is een museum in het dorp Berg en Dal, in de Nederlandse gemeente Berg en Dal. Het museum is geheel gewijd aan kunst uit, en culturen van het continent Afrika. Het museum bestaat uit een binnenmuseum waarin een grote collectie Afrikaanse kunst is opgenomen.

Museum Oriëntalis

De kleurrijke wereld van het Jodendom, Christendom en de Islam komt hier tot leven. Orientalis is een  Rijksmonument waar beleving, architectuur en natuur samenkomen. In onze drie themadorpen - het Joodse dorp, het Arabische dorp en de Romeinse straat - kun je op een leerzame en leuke manier culturen en religie beleven.

Nationaal Fietsmuseum Velorama

Het Nationaal Fietsmuseum Velorama is een museum gevestigd in een historisch pand aan de Waalkade in Nijmegen. De collectie van het museum geeft een overzicht van de ontwikkeling van de fiets van de eerste loopfiets tot de hedendaagse stadsfiets.

Kleef

Einkaufen, Shoppen, Winkelen - het maakt niet uit hoe het wordt genoemd - het is leuk om in Kleve te doen en er zijn talrijke mogelijkheden. U kunt flaneren door de winkelstraat, genieten van een Kirschtorte of Brattwurst. Kleef is de hoofdstad van Kreis Kleve in het westen van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en niet ver van de Nederlandse grens bij Nijmegen.

Sauna & Beauty de Thermen

De Thermen Nijmegen is een ruim opgezet middelgroot sauna- en thermencomplex, waar zelfs bij grote drukte de rust die u zoekt gewaarborgd blijft. De Thermen ligt in een rustieke, bosrijke omgeving en beschikt over bijna alle denkbare faciliteiten op saunagebied.